Meny

Gode råd

Lurer du på hvilken stein du bør velge? Eller på hva som er forskjellen på helpolert og upolert stein? Hvordan får jeg et velholdt gravsted når jeg bor langt unna? Her kan du finne mange gode tips og råd for pass og stell av gravsted.

Hvorfor velge Silseth Sten

Hvorfor velge Silseth Sten

Valg av gravstein til din savnede kan være både være tungt og vanskelig. Kanskje er dere flere som skal finne monument sammen, og trenger veiledning. Her kan vår kompetanse gjennom fem generasjoner hjelpe deg.

Les mer

Beplanting på gravstedet

Beplanting på gravstedet

Ved å legge en bedplate eller bedramme foran gravminnet kan du lage en fin beplanting som passer til de forskjellige årstidene. En bedplate med hull i gjør at det blir enklere å holde det ryddig rundt blomstene. Ved å bruke en bedramme får du plass til flere blomster.

Les mer

Fra fjell til grav

Fra fjell til grav

Stein hentes fra flere steder i verden fordi steintyper og farge avhenger av hvor det blir tatt ut. Erfarne fagfolk tar ut blokker fra steinbrudd og har store maskiner som sager disse i passende tykkelser. Deretter poleres én side av steinen og sendes i containere til oss. Vi i Silseth Sten kommuniserer jevnlig med våre leverandører for å sikre oss god kvalitet på steinen vi bestiller.  

Les mer

Gjenbruk av gravstein

Gjenbruk av gravstein

I dag er gjenbruk og kortreist viktig for mange. Dette gjelder også ved valg av gravminne. Gjenbruk av eldre generasjoners gravminner har vært vanlig i lang tid, men det er også fullt mulig å bruke et gravmonument som har blitt fjernet fra en annen grav. Ved å slipe om forsiden og polere, velge et eget ornament og skrifttype blir ikke minnesteinen gjenkjennbar, i tillegg blir den like fin som en helt ny gravstein.

Les mer

Gode råd for et vedlikeholdsfritt gravsted

Gode råd for et vedlikeholdsfritt gravsted

Ønsker du å opprettholde et gravminne du ikke får besøkt så ofte som du skulle ønske? Vi gir deg gode råd på hvordan du kan opprettholde et gravminne vedlikeholdsfritt. 

Les mer