Meny

Om oss

Steinindustrien i Eide ble startet av Ivar Rasmussen Eide, og han fikk i 1936 tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin store innsats. I begynnelsen ble det bearbeidet marmor til forskjellige bygg rundt om i landet. I ca. 1918 begynte man produksjon av gravmonumenter, noe som har vokst i årene fremover.

Ca 40% av Norges totale produksjon av gravminner kommer fra «steinbygda» Eide på Nordmøre. Gründeren Iver R. Eide satte det hele i gang på begynnelsen av 1900-tallet, og har etterlat seg et dynamisk miljø av steinbedrifter, der direkte etterkommere og nyetablerere har latt seg inspirere av hverandre.

Totalt 15 steinbedrifter holder til her, og de spenner over et vidt område innen bearbeiding av naturstein, der fasadestein og gravminner utgjør hovedsatsningsområdene. Vi hos Silseth Sten AS er fjerde generasjon, og en av fem bedrifter som er direkte etterkommere av Iver R. Eide.

Solid erfaring, kombinert med yrkesstolthet, er kvaliteter som vi mener er viktig å legge til grunn ved valg av steinprodusent.

Vi bruker kun førsteklasses stein som er beregnet på norske forhold og som bearbeides av dyktige fagfolk.

 

Skrifthugging

Kontor

Pakking

Polering

Kathleen og Kjell Ståle Silseth