Meny
Gode råd for et vedlikeholdsfritt gravsted

Gode råd for et vedlikeholdsfritt gravsted

Ønsker du å opprettholde et gravminne du ikke får besøkt så ofte som du skulle ønske? Vi gir deg gode råd på hvordan du kan opprettholde et gravminne vedlikeholdsfritt. 

Polert stein

Hvordan skal man holde et gravsted velstelt selv om man ikke har mulighet til å besøke det så ofte? Vi anbefaler et helpolert gravmonument. Det setter seg ikke grønske og mose på steiner som er helpolert. En helpolert stein er også blankere og skifter ikke farge i kontakt med vann.

Bedplate

Et annet tips er å velge beplanting som holder seg godt i et mindre bedplatehull. Dersom du ikke har mulighet til å besøke gravstedet like ofte som du ønsker kan en hel bedplate med bronseornament på, være et godt alternativ.

Ledlys på gravstedet

Nå finnes det et stort utvalg av elektroniske lys. Bruker du elektroniske lys i lykten vil de lyse i opptil én måned uavhengig av temperaturforhold. De vil heller ikke slukke på grunn av vindkast.

silseth-batterilys-ledlys

Vær forsiktig med telys

Vårt viktigste råd når det gjelder gravlys er å bruke lys beregnet i gravlykter. Ved bruk av for eksempel telys kan man risikere at glasset sprekker eller blir sotete på grunn av store temperaturforskjeller.